onsdag 12 november 2008

I den tysta vagnen

Beställde platsbiljett till tågpendlarresan till Stockholm idag. Skulle sitta och skriva en hel del. Så jag pluttade i "Tyst vagn" för att känna mig ostörd.
Nu vet jag vad en tyst vagn är.
En tyst vagn är en vagn där det är tvärfullt, där hälften sitter djupt begravda i psykologiböcker, viktiga PM för dagens möte, processbeskrivningar för hur IBM ska implementera ett nytt system för affärsdrivande verksamhet i fläskköttbranschen och informationsskrifter om lungcancer.
Den andra hälften pladdrar på. Som kvinnan som sitter bakom mig.
Nu har hon ringt till sin åttonde kompis och berättat om hur hon ramlade de sista tre trappstegen när hon skulle ut med hunden. Och armen känns helt "förbrukningsbar" och det "durrar" under armbågen. Sen har hon just ringt till ett jobb hon sökt och fått veta att hon inte driver på tillräckligt och är lite för försiktig i sin framtoning. Hon höll inte med själv. Sen ringde hon samma åtta kompisar igen och berättade vilken idiot som inte hade anställt henne. "Och hur kunde Christer få jobba där, han som är en sån mes". Men tack och lov ska hon rida ikväll. En vallack som heter Mengele ska sadlas på, om armen klarar av att dra åt sadelremmarna.
Den tysta vagnen - my ass!

Inga kommentarer: